Italská panzanella

Italská panzanella
Doba přípravy20 min
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí8

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1500g
mix barevných rajčat
250g
masitá rajčata
500g
salátová okurka
200g
červená cibule
1000g
italský chléb
500g
extra panenský olivový olej
50g
čerstvá bazalka
200g
červený, vinný ocet
10g
kamenná sůl
150g
cukr krupice
30g
čerstvý česnek

Postup přípravy

Krok 1
Příprava dresinku (cca 5 minut): Do vyšší nádoby nalijeme ocet, přidáme sůl, cukr, stroužky česneku a rozmixujeme na pyré, které poté vymícháme s olivovým olejem.
Krok 2
Příprava chleba (cca 5 minut): Den starý italský chléb natrháme na větší kusy a opečeme v troubě ( 200 °C) nebo salamandru dozlatova. Při servírování pokapemeolivovým olejem.
Krok 3
Příprava rajčat (cca 5 minut): Omytá rajčata nakrájíme na různé tvary - dle druhu. U velkých rajčat odstraníme bubáček.
Servírování:
V misce lehce smícháme nakrájená rajčata s cibulí nakrájenou na měsíčky, ochutíme dresinkem a necháme asi 4–5 minut odležet. Rajčata pustí šťávu, a salát je tak chutnější. Poté je prohodíme s opečeným chlebem a servírujeme na talíř. Salát doplníme velkým množstvím lístků bazalky. Nakonec celý salát ještě pokapeme kvalitním olivovým olejem.
Komentář kuchaře:
Salát můžeme doplnit ančovičkami nebo pečenými loupanými paprikami.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Salad
Další recepty salátů
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je