Kimchi

Kimchi
Doba přípravy7 hod
NáročnostLehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1000g
pekingské zelí
2
lžíce koření gochugar (korejské mleté chilli, případně jiné chilli)
1
lžíce nasekaného česneku
2
lžíce malé, sušené, solené krevety dají se koupit v asijských trzích, případně je zaměňte za cca 3 lžíce rybí omáčky nebo za 1 lžíci zkvašené krevetové pasty mam tom a 1 lžíci rybí omáčky)
2
jarní cibulka
2
lžíce mořské soli
2
aro lžíce cukr krystal

Postup přípravy

Krok 1
Nejdříve zelí podélně rozpůlíme a nakrájíme příčně na zhruba 3 cm široké proužky. Vložíme je do plastové nádoby a pořádně do nich vetřeme smíchaný cukr se solí. Lehce stlačíme a necháme zakryté v lednici alespoň 6 hodin.
Krok 2
Dále vytvoříme marinádu smícháním česneku, zázvoru, chilli, krevet nebo pasty a rybí omáčky (či jen rybí omáčky) a přidáme přibližně deci vody.
Krok 3
Zelí vyjmeme z lednice, scedíme a smícháme dohromady se vzniklou marinádou. Přidáme nasekanou jarní cibulku a pak vše namačkáme do velké láhve nebo plastové nádoby s uzavíratelným víčkem. Korejci dna nádob ještě vystýlají potravinovou fólií.
Krok 4
Zelí uzavřeme a dáme na dva týdny pracovat do tmavého a chladného prostoru a vůbec si ji nevšímáme.
Krok 5
Po 14 dnech máme hotovo.  Aby nám však zelí nadále nefermentovalo a mohli jsme ho déle uskladnit, přendáme ho do menších nádob (čistou rukou nebo rukavicí), zalijeme šťávou a uchováme v chladničce až několik týdnů.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Salad
Další recepty salátů
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je