Listový salát s prosciuttem crudo, burratou a pestem

Doba přípravy60 min
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
200g
MCH Prosciutto crudo
1g
vařená červená řepa
100g
MCH trhané saláty mix
50g
Polníček
50g
Kroupy ječné velké
100g
Ořechy lískové, jádra
500g
Burrata stracciatella
400g
Avokádo čerstvé
1g
Šťavel purpurový
Bazalkové pesto:
300g
Olej olivový
10g
Piniové oříšky
75g
Bazalka čerstvá
10g
Česnek čerstvý
50g
Grana Padano strouhaný
3g
Sůl kamenná
1g
Šťavel purpurový

Postup přípravy

Příprava pesta (cca 8 minut):
Piniové oříšky rozprostřeme na gastronádobu s pečicím papírem a pečeme je na 175 °C asi 7 minut. Do sekacího stroje vložíme omyté a odstředěné lístky bazalky, oloupané stroužky česneku, nastrouhaný parmezán, opražené piniové oříšky, olivový olej a vše rozmělníme na jemnou pastu, kterou mírně ochutíme solí.
Příprava krup (cca 45 minut):
Propláchnuté kroupy vložíme do velkého množství osolené vody a vaříme na skus. Kroupy propláchneme a mírně pokapeme olivovým olejem.
Příprava salátu (cca 10 minut):
Listové saláty omyjeme ve studené vodě a v centrifuze odstraníme přebytečnou vodu. Burratu necháme okapat. Avokádo podélně překrojíme, vyjmeme pecku a pomocí lžíce vyjmeme celou polovinu dužiny. Při servírování nakrájíme na výseče.
Příprava salátu (cca 10 minut):
Příprava ořechů (cca 8 minut): Na plech s pečicím papírem nasypeme oloupaná ořechová jádra a pečeme v konvektomatu na 165 °C cca 7–8 minut. Poté jádra rozdrtíme na větší kousky.
Příprava ořechů (cca 8 minut):
Na plech s pečicím papírem nasypeme oloupaná ořechová jádra a pečeme v konvektomatu na 165 °C cca 7–8 minut. Poté jádra rozdrtíme na větší kousky.
Dohotovení salátu (cca 5 minut):
Na studený servírovací talíř aranžujeme postupně listové saláty, posypeme je kroupami, následně přeložíme kousky burraty a doplníme opraženými kousky lískových ořechů. Nakonec salát pokapeme pestem a naaranžujeme prosciutto crudo.
Komentář kuchaře:
Možná varianta je, že listové saláty ochutíme pestem a poté přeložíme kousky sýra, plátky prosciutto crudo a posypeme drcenými jádry.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Salad
Další recepty salátů

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je