Marinované chobotnice
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1000g
chlazené chobotničky2000ml
zeleninový vývar250ml
extra panenský olivový olej200ml
suché bílé víno500g
celer500g
mrkev30g
čerstvý tymián20g
kamenná sůl1g
celý bílý pepřPostup přípravy
Krok 1
Chlazené očištěné chobotničky vložíme do ochuceného zeleninového vývaru a vaříme je "táhnutím" doměkka.
Krok 2
Než se uvaří, připravíme si marinádu. Oloupeme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na tenké dlouhé nudličky asi 2 mm silné. Otrháme lístky tymiánu.
Krok 3
Na pánev dáme trochu olivového oleje a krátce na něm orestujeme kořenovou zeleninu.
Krok 4
Přidáme otrhaný tymián, zalijeme bílým vímen a krátce povaříme, aby zelenina zůstala "na skus". Poté ochutíme solí a bílým pepřem.
Krok 5
Do misky dáme pošírované chobotničky, k nim přidáme ochucenou zeleninu a vše zalijeme teplým olivovým olejem. Lehce promícháme a necháme vychladnout.
Servírování:
Marinované chobotnice servírujeme jako salát na míse. Můžeme je podávat i jako finger food.