Mrkvový salát s jablkem
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
2kg
mrkev100g
citron50g
krupicový cukr450g
jablek Granny Smith50g
ovogel100ml
vodaPostup přípravy
Krok 1
1 500 g očištěné a omyté mrkve odšťavíme.
Krok 2
Šťávu přivedeme k varu a na malém příkonu redukujeme na minimální množství (cca 5 cl).
Krok 3
Zbývající mrkev nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme zredukovanou, přes plátno přefiltrovanou šťávu, ochutíme šťávou z citronu, cukrem a promícháme.
Krok 4
Oloupaná jablka nakrájíme šikmými řezy na 3mm plátky a vykrajovátkem vytvoříme kolečka, která vložíme do misky se šťávou.
Krok 5
Tvořítkem vykrojíme kuličky a také je ponoříme do šťávy. Vodu přivedeme k varu, přisypeme ovogel, rozmícháme a dále nevaříme.
Krok 6
Na pracovní desku položíme jablkové kolečko s vykrajovátkem. Malou lžičkou vložíme do tvořítka ochucenou mrkev a jemně stlačíme.
Krok 7
Na povrch přeložíme opět kolečko jablka a palcem výrobek vytlačíme na pracovní desku.
Krok 8
Povrch jablka potřeme ovogelem. Na talíř přeložíme sesazený salát s jablky, pokrm doplníme plátkem z čerstvé mrkve a jablečnou kuličkou potřenou ovogelem.