Nicoise salát s čerstvým tuňákem

Nicoise salát s čerstvým tuňákem
Doba přípravy50 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
450g
salátové brambory
100g
fazolky jemné
400g
rajčata San Marzano
40g
sterilované kapary
80g
červená cibule
100g
černé olivy s peckou, sterilované
70g
lahůdková cibule
150g
římský salát
100g
ledový salát
200g
vejce
25g
listová petržel
100g
ančovičky
200g
zeleninový vývar
500g
tuňák chlazený
350g
extra panenský olivový olej
100g
bílá cibule
50g
hořčice dijonská, francouzská
1g
černý pepř, celý
15g
čerstvý česnek
20g
vinný ocet, bílý
10g
sůl kamenná
10g
čerstvý tymián

Postup přípravy

Příprava dresinku (cca 7 minut):
1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Do vyšší nádoby nalijeme olivový olej, přidáme dijonskou hořčici, nakrájenou cibuli s česnekem, vinný ocet a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme do hladké konzistence.

2. Hotový dresink dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Nakonec zamixujeme lístky čerstvého tymiánu.
Příprava tuňáka (cca 40 minut):
1. Dobře vychlazeného tuňáka očistíme a vykrojíme váleček, který zabalíme do potravinové fólie, dobře zatáhneme a necháme asi 30 minut v chladničce.

2. Hotový dresink dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Nakonec zamixujeme lístky čerstvého tymiánu.
Příprava salátu (cca 30 minut):
1. Dobře omyté brambůrky vložíme na pečicí papír a pečeme asi 15 minut v troubě na 160 °C. Jemné fazolky na koncích skrojíme a krátce spaříme v zeleninovém vývaru „na skus“. Po vyjmutí je vložíme do studené vody. Fazolky si tak uchovají krásně zelenou barvu.

2. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné výseče. Oba saláty omyjeme. Listy ledového salátu natrháme na kousky, římský rozebereme na jednotlivé listy a seřízneme konce řapíku. Kapary a ančovičky necháme okapat na jemném cedníku, stejně tak i černé olivy.

3. Očištěnou a omytou lahůdkovou cibulku překrájíme šikmými řezy. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Petržel omyjeme a lístky otrháme.
Servírování:
1. Na studený talíř postupně naaranžujeme veškerou zeleninu, a to od nejtvrdší až po nejkřehčí. Nejdříve pokládáme brambůrky, rajčata, fazolky, cibuli, pak přijdou na řadu listy salátů, olivy, kapary, jarní cibulka a lístky petržele. Opečené plátky tuňáka pokapeme olivovým olejem a přiložíme k salátu.

2. Na závěr položíme na salát překrojené vejce. Při aranžování dbáme nejen na barevné sladění, ale hlavně na zachování charakteru jednotlivých druhů zeleniny. Hotový salát servírujeme s připraveným dresinkem, který v tomto případě podáváme zvlášť.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Salad
Další recepty salátů
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je