Růžičková kapusta s hlívou ústřičnou

Růžičková kapusta s hlívou ústřičnou
Doba přípravy60 min
NáročnostMedium
Počet porcí7

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
750g
růžičkové kapustičky
300g
hlíva ústřičná
200g
máslo 82%
150ml
zeleninový vývar
15g
kamenná sůl
100ml
extra panenský olivový olej
20ml
jablečný ocet
455g
dijonská hořčice
celý, mletý pepř
sůl
200g
pancetta
50g
polníček
30g
med

Postup přípravy

Příprava kapustiček:
1. Kapustičky očistíme, košťály odkrojíme a sloupneme vrchní listy. Poté kapustičky podélně rozpůlíme, poklademe řezem dolů do rozehřáté suché pánve a opečeme je do hnědé barvy.

2. Do pánve přidáme natrhanou hlívu a zprudka opečeme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo, sůl a vývar, který necháme krátce zredukovat, a salát můžeme podávat.
Příprava dresinku:
V misce smícháme jablečný ocet, trošku dijonské hořčice, sůl a čerstvě mletý pepř. Nakonec přidáme trošku olivového oleje a znovu pořádně zamícháme.
Servírování:
Na talíř nejprve naneseme dresink, pak přiložíme na skus opečenou růžičkovou kapustu, plátky slaniny a hlívu ustřičnou. Nakonec přidáme polníček a vše zakapeme medem.
Poznámka:
Salát z růžičkové kapusty můžeme při servírování kromě polníčku doplnit například lahůdkovou cibulkou, čerstvým kerblíkem či salátem frisée. Chuť dresinku můžeme zase zvýraznit např. balzamikovým vinným octem.
makro akademie

makro akademie

Salad
Další recepty salátů

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty