Růžičková kapusta s hlívou ústřičnou
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
750g
růžičkové kapustičky300g
hlíva ústřičná200g
máslo 82%150ml
zeleninový vývar15g
kamenná sůl100ml
extra panenský olivový olej20ml
jablečný ocet455g
dijonská hořčicecelý, mletý pepř
sůl
200g
pancetta50g
polníček30g
medPostup přípravy
Příprava kapustiček:
1. Kapustičky očistíme, košťály odkrojíme a sloupneme vrchní listy. Poté kapustičky podélně rozpůlíme, poklademe řezem dolů do rozehřáté suché pánve a opečeme je do hnědé barvy.
2. Do pánve přidáme natrhanou hlívu a zprudka opečeme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo, sůl a vývar, který necháme krátce zredukovat, a salát můžeme podávat.
2. Do pánve přidáme natrhanou hlívu a zprudka opečeme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo, sůl a vývar, který necháme krátce zredukovat, a salát můžeme podávat.
Příprava dresinku:
V misce smícháme jablečný ocet, trošku dijonské hořčice, sůl a čerstvě mletý pepř. Nakonec přidáme trošku olivového oleje a znovu pořádně zamícháme.
Servírování:
Na talíř nejprve naneseme dresink, pak přiložíme na skus opečenou růžičkovou kapustu, plátky slaniny a hlívu ustřičnou. Nakonec přidáme polníček a vše zakapeme medem.
Poznámka:
Salát z růžičkové kapusty můžeme při servírování kromě polníčku doplnit například lahůdkovou cibulkou, čerstvým kerblíkem či salátem frisée. Chuť dresinku můžeme zase zvýraznit např. balzamikovým vinným octem.