Salát Nicoise

Salát Nicoise
Doba přípravy30 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
500g
konzervovaný tuňák v olivovém oleji
500g
rajčata
450g
malé nové brambory (grenaille)
200g
fazolové lusky
150g
černé olivy
100g
červená cibule
10
vejce
1
římský nebo ledový salát
350ml
extra panenský olivový olej
100ml
octa
80g
hrubozrnná (nejlépe dijonská) hořčice
50g
bílá cibule
15g
česnek
10g
sůl
0,5g
drcený černý pepř

Postup přípravy

Příprava salátu:
1. Brambory i se slupkou uvaříme doměkka a poté rozpůlíme.

2. Fazolové lusky nakrájíme našikmo na kousky a spaříme je na skus.

3. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a těsně před podáváním nakrájíme na čtvrtky.
Příprava zálivky:
Všechny suroviny na zálivku, tj. olivový olej, ocet, hořčici, česnek a bílou cibuli vymixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí a pepřem.
 Dohotovení salátu a servírování:
1. V misce smícháme brambory, fazolky, pokrájená rajčata, olivy a červenou cibuli a vše promícháme společně se zálivkou.

2. Talíř vyložíme listy salátu, do středu navršíme připravenou směs, navrch rozebereme na větší kusy tuňáka a poklademe čtvrtkami vajec.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Salad
Další recepty salátů

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je