Salát Nicoise
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
500g
konzervovaný tuňák v olivovém oleji500g
rajčata450g
malé nové brambory (grenaille)200g
fazolové lusky150g
černé olivy100g
červená cibule10
vejce1
římský nebo ledový salát350ml
extra panenský olivový olej100ml
octa80g
hrubozrnná (nejlépe dijonská) hořčice50g
bílá cibule15g
česnek10g
sůl0,5g
drcený černý pepřPostup přípravy
Příprava salátu:
1. Brambory i se slupkou uvaříme doměkka a poté rozpůlíme.
2. Fazolové lusky nakrájíme našikmo na kousky a spaříme je na skus.
3. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a těsně před podáváním nakrájíme na čtvrtky.
2. Fazolové lusky nakrájíme našikmo na kousky a spaříme je na skus.
3. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a těsně před podáváním nakrájíme na čtvrtky.
Příprava zálivky:
Všechny suroviny na zálivku, tj. olivový olej, ocet, hořčici, česnek a bílou cibuli vymixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí a pepřem.
Dohotovení salátu a servírování:
1. V misce smícháme brambory, fazolky, pokrájená rajčata, olivy a červenou cibuli a vše promícháme společně se zálivkou.
2. Talíř vyložíme listy salátu, do středu navršíme připravenou směs, navrch rozebereme na větší kusy tuňáka a poklademe čtvrtkami vajec.
2. Talíř vyložíme listy salátu, do středu navršíme připravenou směs, navrch rozebereme na větší kusy tuňáka a poklademe čtvrtkami vajec.