Salát s tvarohem, rebarborou a ořechy
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
600g
ARO Tvaroh měkký250g
Salát listový mix50g
Metro Chef Petržel listováRebarbora:
400g
Rebarbora čerstvá100g
Metro Chef Malinové pyré50g
ARO Cukr krupiceDresink:
100g
Šťáva z marinování rebarboryOřechy:
150g
Metro Chef Vlašské ořechy jádra150g
Metro Chef Lískové ořechy jádra loupaná150g
ARO Cukr krupice150g
VodaChrupinka:
150g
ARO Toastový chlébOlej petrželový:
200g
Metro Chef Petržel listová200g
Olej slunečnicovýPostup přípravy
Příprava oleje (cca 10 minut):
Do thermomixu nalijeme rostlinný olej, nastavíme teplotu 70°C, vložíme do něj otrhané snítky čerstvé petržele (spařené v horké vodě a ihned zchlazené v ledové vodě) a rozmixujeme najemno. Poté pyré přefiltrujeme přes jemné plátýnko a pozvolna necháme prokapávat ( neždímáme). Nádobu je dobré zabalit, abychom zamezili přístupu světla - změna barvy chlotrofilu). Poté použijeme na servírování.
Příprava rebarbory (cca 30 minut):
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na hranoly o velikosti 7x70mm. Do malé gastronádoby vložíme nakrájené špalíky rebarbory, zasypeme cukrem a necháme cca 20 minut odležet. Malinové pyré přefiltrujeme přes jemný cedník nebo plátýnko, takže nám vznikne malinová šťáva, kterou zalijeme rebarboru. Lehce promícháme, vložíme nádobu do vakuovacího stroje a cca 5x po sobě zapneme. Vlivem tlaku se rebarbora presuje, měkne a nasává do sebe chuť a barvu malin. Následně rebarboru nakrájíme na malé kousky a servírujeme. (Před servírováním berarboru odcedíme a šťávu použijeme odděleně.
Příprava rebarbory (cca 30 minut):
Do odcezené šťávy z marinování přidáme zrnka čerstvé vanilky a promícháme.
Příprava ořechů (cca 45 minut):
Jádra ořechů vložíme na pečící plech a vložíme do předem vyhřátého konvektomatu na program pečení, teplota 165°C, čas 8 minut. Ořechy se takto upečou a rozvoní. V kastrůlku svaříme cukr s vodou na sirup a pozvolna dále redukujeme. Rozvar se postupně bude měnit na světlý táhlý karamel, do kterého následně vložíme ořechy a necháme zchladnout.
Servírování:
Na studený talíř skládáme podle obrázků rebarboru, salát, noky z tvarohu a ořechy.