Salát s tvarohem, rebarborou a ořechy

Doba přípravy30 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
600g
ARO Tvaroh měkký
250g
Salát listový mix
50g
Metro Chef Petržel listová
Rebarbora:
400g
Rebarbora čerstvá
100g
Metro Chef Malinové pyré
50g
ARO Cukr krupice
Dresink:
100g
Šťáva z marinování rebarbory
Ořechy:
150g
Metro Chef Vlašské ořechy  jádra
150g
Metro Chef Lískové ořechy jádra loupaná
150g
ARO Cukr krupice
150g
Voda
Chrupinka:
150g
ARO Toastový chléb
Olej petrželový:
200g
Metro Chef Petržel listová
200g
Olej slunečnicový

Postup přípravy

Příprava oleje (cca 10 minut):
Do thermomixu nalijeme rostlinný olej, nastavíme teplotu 70°C, vložíme do něj otrhané snítky čerstvé petržele (spařené v horké vodě a ihned zchlazené v ledové vodě) a rozmixujeme najemno. Poté pyré přefiltrujeme přes jemné plátýnko a pozvolna necháme prokapávat ( neždímáme). Nádobu je dobré zabalit, abychom zamezili přístupu světla - změna barvy chlotrofilu). Poté použijeme na servírování.
Příprava rebarbory (cca 30 minut):
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na hranoly o velikosti 7x70mm. Do malé gastronádoby vložíme nakrájené špalíky rebarbory, zasypeme cukrem a necháme cca 20 minut odležet. Malinové pyré přefiltrujeme přes jemný cedník nebo plátýnko, takže nám vznikne malinová šťáva, kterou zalijeme rebarboru. Lehce promícháme, vložíme nádobu do vakuovacího stroje a cca 5x po sobě zapneme. Vlivem tlaku se rebarbora presuje, měkne a nasává do sebe chuť a barvu malin. Následně rebarboru nakrájíme na malé kousky a servírujeme. (Před servírováním berarboru odcedíme a šťávu použijeme odděleně.
Příprava rebarbory (cca 30 minut):
Do odcezené šťávy z marinování přidáme zrnka čerstvé vanilky a promícháme.
Příprava ořechů (cca 45 minut): 
Jádra ořechů vložíme na pečící plech a vložíme do předem vyhřátého konvektomatu na program pečení, teplota 165°C, čas 8 minut. Ořechy se takto upečou a rozvoní. V kastrůlku svaříme cukr s vodou na sirup a pozvolna dále redukujeme. Rozvar se postupně bude měnit na světlý táhlý karamel, do kterého následně vložíme ořechy a necháme zchladnout.
Servírování:
Na studený talíř skládáme podle obrázků rebarboru, salát, noky z tvarohu a ořechy.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Salad
Další recepty salátů

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je