Waldorfský salát
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1500g
kyselá jablka500g
řapíkatý celer300g
celer250g
majonéza250g
zakysaná smetana250g
mrkev200g
vlašský ořech200g
hroznové víno30g
třtinový cukr10
listů hlávkového nebo ledového salátušťáva z citronu
0,5g
mletý bílý pepř10g
sůlPostup přípravy
Příprava salátu:
1. Celer a mrkev očistíme, řapíkatý celer oloupeme jako rebarboru a oba druhy celeru nakrájíme na tenké nudličky.
2. Oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky nebo na nudličky a pokapeme citronovou šťávou, aby během přípravy salátu nezhnědla.
2. Oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky nebo na nudličky a pokapeme citronovou šťávou, aby během přípravy salátu nezhnědla.
Příprava dresinku:
Majonézu smícháme se zakysanou smetanou a dochutíme cukrem, pepřem, solí a citronovou šťávou. Vše důkladně promícháme.
Dohotovení salátu a servírování:
1. Do ochucené a promíchané majonézy zlehka vmícháme oba druhy celeru, mrkev, jablka a ořechy.
2. Waldorfský salát podáváme na omytých, na větší kusy natrhaných listech salátu ozdobených kuličkami hroznového vína.
2. Waldorfský salát podáváme na omytých, na větší kusy natrhaných listech salátu ozdobených kuličkami hroznového vína.