Nechte si u nás poradit s výběrem vína od nejlepších českých sommelierů

Ve dnech 16. – 22. prosince k nám na prodejny zavítají ti nejlepší čeští sommelieři, kteří posbírali mnoho ocenění v Česku i zahraničí. Využijte proto této jedinečné příležitosti a nechte si poradit s výběrem prvotřídního vína pro doplnění vašeho svátečního menu.

Podívejte se, který den budou ve vašem městě.

Matouš Forman

Matouš Forman

  • 16. 12. - Praha Černý Most
  • 17. - 18. 12. - Praha Stodůlky

Čerstvý držitel titulu Sommelier Moravy, se oboru věnuje již přes deset let. Uchvátila ho zejména energická vína z Kalifornie, ale také vína z malých vinařství České republiky či svěží a řízná vína z Rakouska. Absolvoval studia úrovně 3 na WSET a je certifikovaným specialistou na kalifornská vína přes San Francisco Wine School. Loni se mu podařilo zvítězit v Mistrovství ČR Bohemia Sekt Trophée o titul nejlepšího sommeliera a letos navázal vítězstvím tentokráte na Slovensku a na Moravě.

Jakub Přibyl

Jakub Přibyl

  • 16. 12. - Praha Stodůlky
  • 17. 12. - Praha Černý Most
  • 18. - 19. 12.  - Liberec
  • 20. - 21. 12. - Ostrava
  • 22. 12. - Olomouc

Úřadující 4. nejlepší sommelier Evropy a Afriky.
Jakub je semifinalistou sommelierského ME 2017 ve Vídni a několikanásobným vítězem sommelierských soutěží v České republice a na Slovensku, trojnásobným mistrem ČR a čtyřikrát byl vyhlášen nejlepším sommelierem České republiky. Současně je držitelem stříbrné a bronzové medaile z evropských sommelierských soutěží. Absolvoval Advanced Course Weinacademy Österreich a je jediným českým držitelem prestižního titulu na škole Court of Master Sommeliers – Advanced Sommelier.
Pracovní zkušenosti získával v restauracích oceněných michelinskými hvězdami, jako jsou Faventia, Terre Blanche, Four Seasons Resort (Francie) a Allegro Four Seasons Hotel Prague, ale i v renomovaných českých restauracích Grand Cru, Kalina a Borgo Agnese.
Je členem odborných hodnoticích komisí jak v zahraničí, tak i v České republice a odborným přispěvatelem pro časopis WINE & Degustation.

David Král

David Král

  • 20. - 21. 12. - Plzeň

Přes deset let působil v jedné z našich největších vinařských firem BOHEMIA SEKT, s. r. o. Poté působil dva roky v makro na pozici Head Sommelier. Absolvoval kurz vinařského institutu a složil zkoušky na Certifikát Sommeliera pod záštitou Asociace sommelierů s titulem Zlatý hrozen. Je držitelem degustátorských zkoušek vedoucích k osvědčení pro hodnocení ve členských zemích EU garantovaných výstav a soutěží vín, zatřiďování vín na SZPI a přidělování známek VOC.
V roce 2015, 2016 a 2018 vyhrál Bohemia Sekt Trophee - soutěž o nejlepšího sommeliera České republiky a zařadil se mezi šest sommelierů v České republice, kterým se to povedlo. Je držitelem mezinárodně uznávaného certifikátu Diploma in Wines and Spirits International Weinakademie Österreich. Aktuálně působí ve společnosti Premier wines & spirits s.r.o.

Jan Zeman

Jan Zeman

  • 17. 12. - Brno
  • 19. 12. - Praha Černý Most
  • 20. - 21. 12. - Praha Průhonice

Začínal v gastro provozech jako samouk. V roce 2005 odcestoval na Nový Zéland, kde si prošel všemi pracemi na vinicích i ve vinařství. Po návratu z Nového Zélandu se rozhodl pro získávání dalších pracovních zkušeností v oblasti vína a v rámci edukace absolvoval sommelierský kurz Master of sommelier introduce.
Pracoval jako sommelier na zámku Mcely a v restauracích Grand Cru a Oblaca.
Dnes připravuje pro gastro podniky vinné karty na míru. Potkat se s ním můžete ve vinném baru na Vinohradech.

Karel baštinec

Karel Baštinec

  • 17. - 19. 12. - Praha Průhonice

Po absolvování sommelierských kurzů pod vedením Iva Dvořáka a Advance Course Wineacademy Ostereich si prošel řadou restaurací, kde se staral o vybrané vinné lístky.
Působil v podnicích jako Dům Vína U Závoje a Vínograf. V restauracích Grand Cru a Pohostinec Monarch měl na starost provoz i vinné zázemí.
Po odchodu Jana Punčocháře z Grand Cru se rozhodl spojit svoji cestu s ním a jít do nového projektu U Matěje, jehož součástí je doposud a stará se o jeho vinný sklep.
Aktuálně pracuje na projektu s názvem Stůl Jana Punčocháře, kde se vše odehrává před hostem v místnosti, která je určena jen pro 12 osob a dohlíží na výběr vína k jednotlivým chodům.

František Koudela

František Koudela

  • 18. 12. - Brno

Vystudoval Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzity se specializací na obchod a služby. Věnuje se pedagogické činnosti, sommelierství, cestovnímu ruchu a kulturnímu vyžití. V roce 2009 byl zvolen předsedou spolku VOC Znojmo.
Jako předseda spolku je vedle dalších aktivit zodpovědný za organizaci Festivalu vína VOC Znojmo, který patří k jedinečnému konceptu propojení vína a gastronomie. Od 2013 je ředitelem soutěže Sommelier Moravy, která má za cíl rozvíjet sommelierství a podporovat propagaci tuzemských vín mezi mladými sommeliery. Z titulu své funkce je plně zodpovědný za organizaci Znojemského historického vinobraní, které patří k největší akcím v České republice. Sám se věnuje sommelierství na profesionální úrovni. V roce 2013 získal titul Vicemistr sommelierů ČR, ve stejném roce pak i 2. místo na soutěži sommelierů Pardubického festivalu vín. V Asociaci sommelierů ČR působí na pozici viceprezidenta. Je členem Unie enologů.

Staňte se zákazníkem

Pokud máte firmu nebo jste OSVČ, staňte se naším zákazníkem během pár minut.

Zaregistrujte se
Kde jsme

Najděte svoji nejbližší makro prodejnu.

Navštivte nás
dialogcheck
Akční nabídka

Prohlédněte si aktuální nabídku.

Do nabídky
App
Aplikace Moje makro

Stáhněte si aplikaci moje makro pro partnery

Zjistit více