Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies. Více informací
Tato stránka je optimalizována pro novější prohlížeče a zapnutý JavaScript
Musíte mít povolený javascript k plnému využití stránek
Chlumecká 2424 193 00 Praha 9
281 083 083
Klára Kollárová Přední česká sommelierka a spolumajitelka vinného baru Vinograf. Pokud zrovna nešéfuje ostatním sommelierům a nepoznává nová vinařství, pravděpodobně sbírá po světě medaile v kickboxu.
Její hluboké znalosti vína dokládají nejenom vážené tituly AIWS & Fine and Rare Wine Specialist & The Weinakademiker, ale také její příspěvek do prestižní a oceněné publikace World Atlas of Wine, kde jí autoři svěřili Českou republiku.
Svými znalostmi a citem pro víno upoutala již v pražské restauraci La Degustation, kde fungovala jako hlavní sommelierka právě v období, kdy restaurace získala svou první michelinskou hvězdu.
Roman NovotnýHlavní sommelier vinného baru Bokovka, předtím sommelier restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise, kde pracoval už od jejího otevření v roce 2006.
Roman je držitelem mezinárodně uznávaného certifikátu Advanced Course – Wines and Spirits International Weinakademie Österreich a certifikovaným sommelierem AS ČR. Absolvoval senzorické zkoušky pro hodnocení vína na SZPI. Pravidelně zasedá v porotách při hodnocení vína a je členem hodnoticí komise Vinař roku, Vinařství roku, Prague Wine Trophy, Oenoforum, concours mondial de Bruxelles. Od počátku úzce spolupracuje s časopisem WINE & Degustation.
Karel BaštinecPo absolvování sommelierského kurzu pod vedením Iva Dvořáka a mezinárodního kurzu pod záštitou Wine Academy Ostereich - Advance Course sommelier, si prošel řadou restaurací, kde se staral o vybrané vinné lístky, kterých byl buď autorem anebo správcem. Přes Dům Vina U Závojem, Vinografy a restauraci Grand Cru přešel jako manager do restaurace Pohostinec Monarch, kde měl na starost provoz i vinné zázemí.
Po odchodu Jana Punčocháře z Grand Cru se rozhodl spojit svoji cestu s ním a jít do nového projektu U Matěje, jehož součástí je doposud a stará se o jeho vinný sklep.
Aktuálně pracuje na projektu s názvem Stůl Jana Punčocháře, kde se vše odehrává před hostem v místnosti, která je určena jen pro 12 osob a dohlíží na výběr vína k jednotlivým chodům.
David KrálPřes deset let působil v jedné z našich největších vinařských firem BOHEMIA SEKT, s. r. o. Absolvoval kurz vinařského institutu a složil zkoušky na Certifikát Sommeliera pod záštitou Asociace sommelierů s titulem Zlatý hrozen. Je držitelem degustátorských zkoušek vedoucích k osvědčení pro hodnocení ve členských zemích EU garantovaných výstav a soutěží vín, zatřiďování vín na SZPI a přidělování známek VOC. V roce 2012, 2013 a 2014 se umístil na třetím místě v soutěži Bohemia Sekt Trophee (soutěž o nejlepšího sommeliera České republiky), aby pak v roce 2015, 2016 a naposledy v roce 2018 tuto soutěž vyhrál a zařadil se mezi pět sommelierů v České republice, kterým se to povedlo. Je také držitelem mezinárodně uznávaného certifikátu Advanced Course Wines and Spirits International Weinakademie Österreich.
Od začátku roku 2020 působí v MAKRO na pozici Head Sommelier.
Jakub PřibylJe spolumajitelem pražského vinného baru Wine & Degu a obchodní ředitel firmy Advivum.
Jakub je semifinalistou sommelierského ME 2017 ve Vídni a několikanásobným vítězem sommelierských soutěží v České republice a na Slovensku, trojnásobným mistrem ČR a čtyřikrát byl vyhlášen nejlepším sommelierem ČR. Současně je držitelem stříbrné a bronzové medaile z evropských sommelierských soutěží. Absolvoval Advanced Course Weinakademie Österreich a je jediným českým držitelem prestižního titulu na škole Court of Master Sommeliers – Advanced Sommelier.
Pracovní zkušenosti získával v restauracích oceněných michelinskými hvězdami, jako jsou Faventia Terre Blanche Four Seasons Resort (Francie) a Allegro Four Seasons Hotel Prague, nebo v renomovaných českých restauracích Grand Cru, Kalina a Borgo Agnese.
Je členem odborných hodnoticích komisí jak v zahraničí, tak i v České republice a odborným přispěvatelem pro časopis WINE & Degustation.
Tomáš Brůha Život jako víno, tak by se dal popsat Tomášův příběh, který mu díky jeho cílevědomosti a dlouhodobé každodenní přípravě přinesl titul trojnásobného mistra České republiky.
Čerstvě dostudovaný nastoupil na pozici řadového sommeliera BOHEMIA SEKTU, kde se po pár letech díky své píli a talentu stal hlavním sommelierem. Působil zde více jak jedenáct let.
Od roku 2002 se nepřetržitě vzdělává v Asociaci Sommelierů České republiky. V roce 2009 získal uznávané osvědčení specializovaného experta pro senzorickou analýzu vína dle ČSN ISO 8586-2 v Národním vinařském centrum. Stal se třikrát mistrem České republiky v sommelierství, a je tak žádaným a uznávaným odborníkem v celé oblasti gastronomie.
V současné době působí na pozici hlavního sommeliera společnosti Premier wines & Spirits.