Nechte si u nás poradit s výběrem vína od nejlepších českých sommelierů

Ve dnech 16. – 22. prosince k nám na prodejny zavítají ti nejlepší čeští sommelieři, kteří posbírali mnoho ocenění v Česku i zahraničí. Využijte proto této jedinečné příležitosti a nechte si poradit s výběrem prvotřídního vína pro doplnění vašeho svátečního menu.

Podívejte se, který den budou ve vašem městě.

Matouš Forman

Matouš Forman

  • 16. 12. - Praha Černý Most
  • 17. - 18. 12. - Praha Stodůlky

Čerstvý držitel titulu Sommelier Moravy, se oboru věnuje již přes deset let. Uchvátila ho zejména energická vína z Kalifornie, ale také vína z malých vinařství České republiky či svěží a řízná vína z Rakouska. Absolvoval studia úrovně 3 na WSET a je certifikovaným specialistou na kalifornská vína přes San Francisco Wine School. Loni se mu podařilo zvítězit v Mistrovství ČR Bohemia Sekt Trophée o titul nejlepšího sommeliera a letos navázal vítězstvím tentokráte na Slovensku a na Moravě.

Jakub Přibyl

Jakub Přibyl

  • 16. 12. - Praha Stodůlky
  • 17. 12. - Praha Černý Most
  • 18. - 19. 12.  - Liberec
  • 20. - 21. 12. - Ostrava
  • 22. 12. - Olomouc

Úřadující 4. nejlepší sommelier Evropy a Afriky.
Jakub je semifinalistou sommelierského ME 2017 ve Vídni a několikanásobným vítězem sommelierských soutěží v České republice a na Slovensku, trojnásobným mistrem ČR a čtyřikrát byl vyhlášen nejlepším sommelierem České republiky. Současně je držitelem stříbrné a bronzové medaile z evropských sommelierských soutěží. Absolvoval Advanced Course Weinacademy Österreich a je jediným českým držitelem prestižního titulu na škole Court of Master Sommeliers – Advanced Sommelier.
Pracovní zkušenosti získával v restauracích oceněných michelinskými hvězdami, jako jsou Faventia, Terre Blanche, Four Seasons Resort (Francie) a Allegro Four Seasons Hotel Prague, ale i v renomovaných českých restauracích Grand Cru, Kalina a Borgo Agnese.
Je členem odborných hodnoticích komisí jak v zahraničí, tak i v České republice a odborným přispěvatelem pro časopis WINE & Degustation.

David Král

David Král

  • 20. - 21. 12. - Plzeň

Přes deset let působil v jedné z našich největších vinařských firem BOHEMIA SEKT, s. r. o. Poté působil dva roky v makro na pozici Head Sommelier. Absolvoval kurz vinařského institutu a složil zkoušky na Certifikát Sommeliera pod záštitou Asociace sommelierů s titulem Zlatý hrozen. Je držitelem degustátorských zkoušek vedoucích k osvědčení pro hodnocení ve členských zemích EU garantovaných výstav a soutěží vín, zatřiďování vín na SZPI a přidělování známek VOC.
V roce 2015, 2016 a 2018 vyhrál Bohemia Sekt Trophee - soutěž o nejlepšího sommeliera České republiky a zařadil se mezi šest sommelierů v České republice, kterým se to povedlo. Je držitelem mezinárodně uznávaného certifikátu Diploma in Wines and Spirits International Weinakademie Österreich. Aktuálně působí ve společnosti Premier wines & spirits s.r.o.

Jan Zeman

Jan Zeman

  • 17. 12. - Brno
  • 19. 12. - Praha Černý Most
  • 20. - 21. 12. - Praha Průhonice

Začínal v gastro provozech jako samouk. V roce 2005 odcestoval na Nový Zéland, kde si prošel všemi pracemi na vinicích i ve vinařství. Po návratu z Nového Zélandu se rozhodl pro získávání dalších pracovních zkušeností v oblasti vína a v rámci edukace absolvoval sommelierský kurz Master of sommelier introduce.
Pracoval jako sommelier na zámku Mcely a v restauracích Grand Cru a Oblaca.
Dnes připravuje pro gastro podniky vinné karty na míru. Potkat se s ním můžete ve vinném baru na Vinohradech.

Karel baštinec

Karel Baštinec

  • 17. - 19. 12. - Praha Průhonice

Po absolvování sommelierských kurzů pod vedením Iva Dvořáka a Advance Course Wineacademy Ostereich si prošel řadou restaurací, kde se staral o vybrané vinné lístky.
Působil v podnicích jako Dům Vína U Závoje a Vínograf. V restauracích Grand Cru a Pohostinec Monarch měl na starost provoz i vinné zázemí.
Po odchodu Jana Punčocháře z Grand Cru se rozhodl spojit svoji cestu s ním a jít do nového projektu U Matěje, jehož součástí je doposud a stará se o jeho vinný sklep.
Aktuálně pracuje na projektu s názvem Stůl Jana Punčocháře, kde se vše odehrává před hostem v místnosti, která je určena jen pro 12 osob a dohlíží na výběr vína k jednotlivým chodům.

František Koudela

František Koudela

  • 18. 12. - Brno

Vystudoval Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzity se specializací na obchod a služby. Věnuje se pedagogické činnosti, sommelierství, cestovnímu ruchu a kulturnímu vyžití. V roce 2009 byl zvolen předsedou spolku VOC Znojmo.
Jako předseda spolku je vedle dalších aktivit zodpovědný za organizaci Festivalu vína VOC Znojmo, který patří k jedinečnému konceptu propojení vína a gastronomie. Od 2013 je ředitelem soutěže Sommelier Moravy, která má za cíl rozvíjet sommelierství a podporovat propagaci tuzemských vín mezi mladými sommeliery. Z titulu své funkce je plně zodpovědný za organizaci Znojemského historického vinobraní, které patří k největší akcím v České republice. Sám se věnuje sommelierství na profesionální úrovni. V roce 2013 získal titul Vicemistr sommelierů ČR, ve stejném roce pak i 2. místo na soutěži sommelierů Pardubického festivalu vín. V Asociaci sommelierů ČR působí na pozici viceprezidenta. Je členem Unie enologů.