MAKRO získalo exkluzivně prémiovou značku masa Qualivo

13. prosince 2016

Velkoobchod MAKRO uzavřel smlouvu na exkluzivní distribuci masa značky Qualivo pro velkoobchodní trh v České republice a na Slovensku. Na začátku prosince ji podepsal výkonný ředitel MAKRO Guillaume Chêne se společností Hofmann Nutrition ze Švýcarska. Kromě hovězího bude distribuce zahrnovat i vepřové a telecí maso. Prémiová značka Qualivo garantuje vysokou kvalitu masa, které dosahuje díky unikátnímu systému chovu a výkrmu zvířat.

„Díky navázání této spolupráce nabídneme především horeca zákazníkům prémiový výrobek s garantovanou kvalitou, a tím se odlišíme od konkurence. Qualivo se řadí mezi chuťově jemná masa a kromě minutkových úprav je vhodné i pro tradiční vaření a dušení. Nabízené hovězí i vepřové není tolik aromatické a je velmi lehce stravitelné,“ vysvětluje Tereza Srncová, produktová manažerka pro kategorii maso, MAKRO ČR/METRO SR. „Navíc podpoříme místní české dodavatele a zajistíme jim odběr celé produkce a stálý odbyt.“

Prémiová značka Qualivo (www.qualivo.ch) pochází původně ze Švýcarska a má dvacetiletou tradici. Prodává se v Německu a od roku 2013 také v České republice a na Slovensku. Společnost Hofmann Nutrition certifikuje české farmy, které dodržují přesný postup výkrmu a chovu zvířat. Zároveň hlídá kvalitu a při splnění přísných podmínek může maso nést tuto značku. MAKRO garantuje odběr hovězího, vepřového a telecího masa a díky tomu budou mít drobní čeští farmáři zajištěn odbyt tohoto masa.

Velkou výhodou pro gastronomické provozy je zejména celoročně stabilní kvalita masa a jeho jemná struktura. „S Qualivem pracuji rád, a to z prostých důvodů – pochází z českého chovu a vyznačuje se velmi dobrou chutí a vyzrálostí. Z předních částí masa vařím jídla, která se u hovězího obvykle vaří z části zadní. Při jakékoliv úpravě zůstává maso velmi šťavnaté a je vhodné pro moderní vaření,“ popisuje své zkušenosti Jaroslav Orság z hotelu Horal ve Velkých Karlovicích. Je jedním ze přibližně sta zákazníků, kteří lokálně maso značky Qualivo odebírají.

Tereza Knířová
tel.:     +420 724 352 211