Den Španělské kuchyně

8. listopadu 2017

makro Akademie hostila úvodní workshop projektu Den španělské kuchyně v českých školních jídelnách. Programu se zúčastnili i zástupci sbírky Pomozte dětem a projektu Pestrá strava

Během workshopu v pražské makro Akademii se zástupci školních jídelen z celé České republiky naučili připravovat tradiční španělské menu uzpůsobené potřebám dětských strávníků.

Třetí ročník projektu Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách, pořádaný Asociací školních jídelen ČR, se zaměřil na španělskou kuchyni. Záštitu nad ním převzalo Velvyslanectví Španělska v České republice. Pedro Calvo-Sotelo Ibáñez-Martín, španělský velvyslanec v ČR, se zúčastnil úvodního workshopu, prohlédl si makro Akademii a pohovořil s kuchaři a kuchařkami o španělské gastronomii a tradicích. „Jsme velice rádi, že se nám již třetím rokem daří udržovat intenzivní spolupráci s velvyslanectvími i partnery, a přinášet tak do školních jídelen mezinárodní inspiraci a dětem zdravé a chutné obědy“, komentuje Karel Jahoda, výkonný ředitel Asociace školních jídelen ČR.

Během úvodního workshopu se kuchaři a kuchařky seznámili s tradičními surovinami i recepty Pyrenejského poloostrova. Pod vedením španělského šéfkuchaře Enrique Garcii Tejada a Petra Stádníka, šéfkuchaře makro Akademie, pak připravovali tříchodové menu složené z polévky, hlavního chodu a dezertu. Studená polévka gazpacho, rýžová paella s kuřecím masem i marinované pomeranče sklidily pochvaly z řad dospělých i dětí, kterým je španělské školní menu primárně určeno.

Během dopoledního programu se do vaření zapojili i samotní žáci základních škol, kteří si v rámci projektu Pestrá strava připravovali zdravé školní svačinky, např. zeleninové tortilly či sendviče s lososem. Dětem u příprav asistovala i Marie Doležalová a Kuře ze sbírkového projektu Pomozte dětem organizovaného Nadací rozvoje občanské společnosti a Českou televizí. Společnosti makro ČR a BONNO GASTRO SERVIS se při této příležitosti stali partnery projektu. „ makro se pravidelně zapojuje do projektů podporujících žáky a studenty, organizuje pro ně studentské soutěže i vzdělávací programy. Spojení s projektem Pomozte dětem je pro nás přirozeným krokem a jsme za toto partnerství moc rádi“, komentuje Stanislav Sekyra, Head of Product Management HoReCa, který za společnost MAKRO Cash & Carry ČR předal šek na 20 000 Kč.

Věra Holcová, obchodní manažerka společnosti BONNO, která předala šek ve výši 10 000 Kč doplňuje: „Rádi pracujeme na bázi vzájemné prospěšnosti a myslíme si, že tato akce je toho krásným příkladem.“

Vybrané školy a jídelny, které se zapojily do projektu, zařadí španělské pokrmy do stálého menu a během následujícího roku ve spolupráci s Asociací školních jídelen ČR, Velvyslanectvím Španělska a dalšími partnery uspořádají pro své žáky projektový den, kde se i oni budou moci blíže seznámit se španělskou kulturou, tradicemi a gastronomií.

METRO je mezinárodní lídr, který se specializuje na velkoobchodní a maloobchodní prodej potravin. Společnost je zastoupená v 35 zemích a celosvětově zaměstnává 150 000 lidí. Ve finanční roce 2015/16 METRO dosáhlo prodejů ve výši 37 mld. EUR. Zaměřuje se na poskytování služeb odpovídajících specifickým potřebám velkoobchodních i maloobchodních zákazníků, a to na regionální i mezinárodní úrovni. Prostřednictvím svých obchodních značek METRO Cash & Carry, Real, služeb přímé distribuce a digitálních iniciativ METRO nastavuje standardy pro budoucnost: orientace na zákazníka, digitální řešení a udržitelné podnikání. Více informací naleznete na www.metroag.de.

METRO/MAKRO Cash & Carry je zastoupeno ve 25 zemích, kde provozuje více než 750 samoobslužných velkoobchodů a zaměstnává 100.000 lidí.

Petra Holá
e-mail: petra.hola@inspiro-solutions.cz

Ředitelka korporátní komunikace MAKRO Cash & Carry

www.makro.cz, www.facebook.com/makro.cz, www.twitter.com/makrocr
Staňte se zákazníkem

Pokud máte firmu nebo jste OSVČ, staňte se naším zákazníkem během pár minut.

Zaregistrujte se
Kde jsme

Najděte svoji nejbližší makro prodejnu.

Navštivte nás
dialogcheck
Akční nabídka

Prohlédněte si aktuální nabídku.

Do nabídky