MAKRO se letos poprvé účastní mezinárodního potravinářského veletrhu SALIMA

Tisková zpráva, 7. 3. 2018

Michelinský šéfcukrář René Frank zazářil se svými dezerty v MAKRO Akademii

Excelentní šéfcukrář René Frank patří mezi nejlepší cukráře v Evropě a v pondělí 5. března své umění předvedl také v MAKRO Akademii. Michelinský šéfcukrář představil kompletní dezertové menu berlínského dezert baru CODA. S účastníky připravoval i signature drinky k párování s dezerty a dezerty bez cukru, s použitím sýrů, zeleniny či techniky uzení. Svou jedinečností vzbudil workshop Reného Franka mezi profesionálními kuchaři a cukráři velký zájem.

Špičkový šéfcukrář René Frank dlouhé roky připravoval ty nejnáročnější dezerty v berlínské restauraci La vie, která se pyšní třemi michelinskými hvězdami. Úspěšně také rozběhl vlastní projekt dezertů skloubených s barmanskými drinky dezert baru CODA v Berlíně. A právě s originálními dezerty této restaurace seznámil také účastníky workshopu v MAKRO Akademii. Pod taktovou Reného Franka společně připravili šest netradičních dezertní chodů, ve kterých se mísily chutě ovoce, zeleniny i sýrů.

Všechny dezerty se skládaly ze dvou či třech ingrediencí. Zajímavým propojením chutí byla kombinace ananasu, fialové karotky a sójového mléka či dýně, mandarinky a sladké kukuřice.  „Tuto kombinaci jsem vytvořil, když jsem se nechal inspirovat dýňovou tartaletkou. Moc mi chutnala a hned jsem přemýšlel, kam bych to posunul,“ vysvětluje René Frank.

Během večera se připravovaly dezerty bez cukru, s použitím sýrů nebo pomocí techniky uzení. Ale nejen to. René Frank spolu s účastníky přichystal také signature drinky k párování s dezerty. „Drinky u našich dezertů jsou jako omáčka k masu u hlavního chodu. Mají stejně důležitou funkci,“ dodává Frank.

René Frank má na starosti cukrářskou část vjedné znejlepších restaurací vEvropě – ***Michelin Restauraci La vie. Během své cukrářské kariéry připravoval dezerty po celém světě, např.ve Švýcarsku, Francii, New Yorku či Tokiu a získal mnohá ocenění. Jeho dezerty vsobě nesou inspiraci i ingredience zcest. Zároveň vytváří nové varianty dezertů, které prezentuje širší veřejnosti. Vberlínském dezert baru CODA úspěšně rozběhl netradiční projekt dezertů skloubených sbarmanskými drinky.

V MAKRO Akademii probíhají workshopy pro profesionály v gastronomii pravidelně. I tento přinesl velkou účast a pozitivní ohlasy. „Vážíme si toho, že české profesionály můžeme kariérně posouvat a nabízet jim spolupráci s těmi nejlepšími osobnostmi v mezinárodním měřítku. MAKRO Akademie je skvělým místem, kde se každý zdokonaluje už jen samotným procvičováním technik,“ komentuje Petr Stádník, šéfkuchař MAKRO Akademie.

METRO je mezinárodní lídr, který se specializuje na velkoobchodní a maloobchodní prodej potravin. Společnost je zastoupená v 35 zemích a celosvětově zaměstnává 150 000 lidí. Ve finanční roce 2015/16 METRO dosáhlo prodejů ve výši 37 mld. EUR. Zaměřuje se na poskytování služeb odpovídajících specifickým potřebám velkoobchodních i maloobchodních zákazníků, a to na regionální i mezinárodní úrovni. Prostřednictvím svých obchodních značek METRO Cash & Carry, Real, služeb přímé distribuce a digitálních iniciativ METRO nastavuje standardy pro budoucnost: orientace na zákazníka, digitální řešení a udržitelné podnikání. Více informací naleznete na www.metroag.de

METRO/MAKRO Cash & Carry je zastoupeno ve 25 zemích, kde provozuje více než 750 samoobslužných velkoobchodů a zaměstnává 100.000 lidí.

Zuzana Kašparová

tel.:      +420 606 190 725