makro zvedá mzdy a zavádí práci z domova

Tisková zpráva, 28. 7. 2021

Společnost makro Cash & Carry Česká republika zvyšuje u provozních zaměstnanců mzdy vprůměru o 3,2 %. Přilepší si zaměstnanci vochodech i vdistribuci. Pracovníci centrály mají nově možnost pracovat zdomova.

Síť velkoobchodů makro Cash & Carry ČR zvyšuje mzdy zaměstnancům vprovozu na prodejnách a v distribučním centru. Od 1. července 2021 si tak mzdově přilepšili vprůměru o 3,2 %. Knavýšení mezd společnost přistoupila navzdory nepříznivým dopadům pandemie, kdy se musela vyrovnat spoklesem prodejů a profitu.

Jsme nesmírně rádi, že navzdory složitým podmínkám, které nejen vnašem sektoru letos panovaly, můžeme ocenit kvality našich zaměstnanců, a dát najevo, že si vážíme jejich práce, řekl Radek Šrom, personální ředitel makro, které zaměstnává v provozu téměř 2000 zaměstnanců.

Významné změny se dočkali také pracovníci centrály. Ti mohou nově využít možnosti pracovat zdomova.  Síť makro Cash & Carry ČR tímto krokem následuje aktuální trend vzrůstající obliby práce z domova, jenž původně odstartovala pandemie covidu. Práce z domova byla pro řadu zaměstnavatelů jediná možnost, jak fungovat vkrizové době. Ukázalo se ale, že tento nástroj má mnoho výhod a zaměstnanci jej vítají i když se situace kolem covidu zklidnila. A tak jsme se rozhodli pro ně tuto možnost ponechat,doplňuje Radek Šrom.

Metro, mezinárodní velkoobchodní lídr, se specializuje na prodej potravinářského a nepotravinářského sortimentu. Zaměřuje se na potřeby hotelů, restaurací a stravovacích zařízení (HoReCa) i nezávislých obchodníků. Metro má po celém světě 16 milionů zákazníků, kteří si mohou vybrat, zda budou zboží nakupovat v jednom z velkoformátových obchodů nebo online. Při objednávce zboží online si mohou své nákupy vyzvednout v obchodě nebo nechat doručit. Metro využívá digitálních řešení, čímž podporuje konkurenceschopnost podnikatelů a přispívá tak ke kulturní rozmanitosti v oblasti pohostinství a maloobchodu. Klíčovým pilířem podnikání společnosti Metro je udržitelnost, kde podle indexu Dow Jones zastupuje pozici evropského lídra.
Metro/Makro Cash & Carry je zastoupeno ve 34 zemích a celosvětově zaměstnává více než 100 000 lidí. Ve finančním roce 2018/19 dosáhla společnost Metro obratu 27,1 miliardy EUR. V září 2018 zahájila společnost Metro proces odprodeje potravinového maloobchodního řetězce Real se svými 34 000 zaměstnanci. Více informací naleznete na www.metroag.de.

METRO/makro Cash & Carry je zastoupeno ve 25 zemích, kde provozuje více než 750 samoobslužných velkoobchodů a zaměstnává 100.000 lidí.

Kateřina Dědková

tel.:      +420 724 444 539