BURGER

Jak si vyrobit prvotřídní hovězí burger

Burger je klasikou nejen letního grilování. Základem úspěchu je kvalitní a správně zpracované maso a dobrá kombinace dalších ingrediencí. Nejlepší surovinou pro přípravu burgeru je hovězí krk, konkrétně CHUCK ROLL, který je ideálně prorostlý tukem a poskytuje velmi jemné maso s výraznou chutí.

Šťavnatý burger

Maso melte vždy hrubě, aby vynikly jeho chuť a konzistence. Do burgeru nepatří žádné ingredience kromě soli a pepře a tvarovat ho můžete i rukama. Ideální burger zůstává na středu růžový, jen tak zůstane šťavnatý a nevysušený. Po sundání z grilu jej nechte ještě několik minut odpočinout. Pokud do něj říznete hned, vyteče všechna šťáva.

Tip: Před grilováním maso lehce potřete olejem, aby se nepřilepilo na rošt a krásně se zatáhlo. Získáte tak chutnou krustu a zachováte šťavnatý vnitřek. Burger příliš často neotáčejte — stačí jednou. Časté obracení narušuje strukturu masa a může způsobit ztrátu šťávy.

Kvalitní bulka je polovina úspěchu

Burger složený z více vrstev potřebuje kvalitní bulku, která celý pokrm udrží pohromadě, podpoří dokonalou harmonii chutí a navíc se nerozmočí. Přes svou pevnou konzistenci by měla být pružná, kyprá a snadno ukousnutelná. U pečiva je důležitá čerstvost, proto můžete mít pro nečekanou příležitost v zásobě mražené hamburgerové žemle, které po rozmrazení stačí rozpéct v grilu nebo ohřát v páře. V sortimentu makro lze vybírat z pestré nabídky.

Tip: Před plněním bulky krátce opečte na řezné straně – získají křupavost, lépe udrží omáčky a zabrání rozmočení spodní části.

Chuťová skládanka

Při přípravě dokonalého burgeru hrají roli i další suroviny, které se společně s masem do pečiva ukryjí. Fantazii se meze nekladou. Vybrané doplňky by však neměly přebít ani znehodnotit chuť hovězího. Chybu neuděláte s plátky vypečené slaniny, která se s chutí masa velmi dobře snoubí. Ze zeleniny patří k nejoblíbenějším rajčata, listové saláty či syrová i opečená cibule. V případě sýra je klasickou volbou cheddar, výborná je gouda, hodí se i ementál, sýr s modrou plísní a ovčí nebo kozí sýry. K dokonalému propojení chutí slouží použitá omáčka, která by měla s ostatními přísadami ladit. Může být na bázi majonézy (česneková, americká), zakysané smetany (bylinková) či zeleniny (pesto, salsa, quacamole).

Tip: Můžete přidat karamelizovanou cibuli. Její sladkost krásně doplní chuť hovězího masa a dodá burgeru další rozměr. Stačí ji pomalu restovat na másle s trochou cukru, dokud nezíská zlatavou barvu. Tento doplněk je jednoduchý na přípravu a zaručeně potěší každého milovníka burgerů.​

Usnadněte si práci

V sortimentu makro naleznete širokou nabídku na přípravu i servírování dokonalých burgerů. Využijte široký výběr profesionálně vyrobených burgerů, které jsou připraveny k okamžitému použití. V nabídce naleznete chlazené i mražené burgery vyrobené z masa prvotřídní kvality, velký výběr sýrů, nejrůznější druhy slaniny, zeleniny, omáček i kvalitních bulek na burgery. A mnoho dalšího!

Tip: Nebojte se kombinovat chutě a podávat burgery i s ovocnými komponenty. Mango se skvěle hodí na ostřejší chilli burger, trhaná masa zase doplní cibulové, hruškové nebo jablečné pyré.

Do sortimentu