15. 4. 2024 | Čínský street food povýšila na umění. Eva Che je vyhledávanou privátní kuchařkou
Narodila se v Praze, vyrůstala v Kutné Hoře, ale oba její rodiče pocházejí z Číny. Své kulinářské umění představuje na eventech, ale klienti si ji najímají i pro zvláštní příležitost jako soukromou kuchařku. Evu Che oslovují známé značky, aby pro ně připravila cateringové služby, díky zájmu Čechů o vaření si založila kulinární koncept CheHub. Pro přípravu jídel si sama mixuje koření, připravuje vlastní ochucené oleje a omáčky. Zaujala svým čínským street foodem ve fine diningové kvalitě. Všimla si jí i společnost MAKRO ČR a ta ji zařadila mezi NADĚJE ČESKÉ GASTROSCÉNY.
Celý článek na CNN Prima news
2. 4. 2024 | Dva shoty pálenky, aby se maso uvolnilo, radí extravagantní kuchařka Eva Che
K masu má Eva Che skoro až posvátnou úctu. Když popisuje jeho přípravu, je vidět, že má promyšlený každý krok, což z výsledku dělá skvěle vyladěný pokrm. Vaří v hotelových kuchyních i u klientů doma, kde připravuje čínské pokrmy, které vždy lehce ozvláštní podle sebe. Ona sama ale trochu nezvykle miluje segedín, tlačenku a koblihy. Co všechno jí předali její čínští rodiče, a v čem raději následuje českou kulturu?
Kuchyni vnímáme jako náš velmi osobní, skoro až intimní prostor. Když mi tak sympatická kuchařka s čínskými předky, 27letá Eva Che po půl hodině našeho rozhovoru o tom, jaké je to vařit pro privátní klientelu, nabídla, že uvaří u mě doma, chvíli jsem váhala. O dva dny později už ale stála v mojí kuchyni a bez rozpaků, mých i jejích, připravovala večeři o sedmi chodech. Dala nám tak nakouknout pod pokličku nejen svých receptů, ale především jí samé.
Do kuchyně vplula perfektně namalovaná a učesaná s přepravkou s pokrmy, které už měla předpřipravené z domova, což ji s přestávkami zabralo zhruba jeden den. Lilek na páře s chilli a five spice mrkev mohla skoro hned servírovat. Trošku nás překvapilo, když vyndala už upečenou kachnu – CheDuck, která se okamžitě rozvoněla po místnosti. Když jsme si ale vyslechli její přípravu, bylo nám jasné, proč to tak je.
Celý článek na Visitchef