MAKRO navyšuje mzdy na prodejnách

Síť velkoobchodů MAKRO navyšuje mzdy provozním zaměstnancům na prodejnách

Společnost MAKRO Cash & Carry Česká republika zvyšuje mzdy. Na základě dohody s odborovými organizacemi sít velkoobchodů od 1. července 2019 navyšuje mzdy v průměru o 8,2 % pro provozní pozice na prodejnách, což činí průměrně 1 700 Kč. Polepšili si také řídící pracovníci na prodejnách, jejich mzdy v průměru porostou o 6,7 %.

„Jsme spokojeni, že i pro tento rok jsme se s odborovými organizacemi domluvili na zvýšení mezd jak provozním zaměstnancům, tak i řídícím pracovníkům na provozovnách, kteří jsou pro nás klíčoví,“ říká Markéta Pavelková, personální ředitelka společnosti. Velkoobchod MAKRO zaměstnává na svých provozovnách téměř 2 000 zaměstnanců.

MAKRO tento rok již podruhé obhájilo ocenění Zaměstnavatele roku v rámci soutěže Obchodník roku. Ocenění získalo díky dlouhodobým investicím do vzdělávání, podpory kariérního růstu, péči o zaměstnance a přátelskému prostředí.

METRO je mezinárodní lídr, který se specializuje na velkoobchodní a maloobchodní prodej potravin. Společnost je zastoupená v 35 zemích a celosvětově zaměstnává 150 000 lidí. Ve finančním roce 2015/16 METRO dosáhlo prodejů ve výši 37 mld. EUR. Zaměřuje se na poskytování služeb odpovídajících specifickým potřebám velkoobchodních i maloobchodních zákazníků, a to na regionální i mezinárodní úrovni. Prostřednictvím svých obchodních značek METRO Cash & Carry, Real, služeb přímé distribuce a digitálních iniciativ METRO nastavuje standardy pro budoucnost: orientace na zákazníka, digitální řešení a udržitelné podnikání. Více informací naleznete na www.metroag.de

Velkoobchod METRO/MAKRO Cash & Carry je zastoupen ve 26 zemích, kde provozuje více než 770 samoobslužných velkoobchodů a zaměstnává 105 000 lidí.

Martina Suková

tel.:      +420 606 185 593