METRO Group již potřetí v řadě kraluje žebříčku Dow Jones Sustainability Index

Tisková zpráva, 23. 9. 2019

METRO Group již potřetí v řadě kraluje žebříčku Dow Jones Sustainability Index

Společnost METRO Group, která v České republice provozuje velkoobchody MAKRO Cash & Carry, již potřetí v řadě obhájila své vedení v oblasti
Food & Staples Retailing v prestižním evropském žebříčku udržitelnosti firem Dow Jones Sustainability Index. Společnost udělala dojem především
v kategoriích ochrany klimatu a přístupu k obalovým materiálům. Stejně tak si METRO Group vedlo velmi dobře v nově představených kategoriích kyberbezpečnosti a ochrany dat.

Navzdory zvýšenému počtu soutěžících a nově představeným hodnotícím kritériím METRO Group uspěla v celkovém hodnocení, ze kterého si odnesla dokonce
o 6 bodů vyšší skóre než v loňském roce. Žebříček je rozdělen na tři základní oblasti – ekonomiku, životní prostředí a společnost. V oblasti ekonomiky METRO Group získala body za dobré řízení vztahů se zákazníky, dobře nastavenou strategii pro zdraví a výživu a za ochranu dat a kyberbezpečnost.

Plný počet bodů pak firma dostala za svou strategii ochrany klimatu a za odpovědný přístup k obalovým materiálům a omezení plýtvání vodou v rámci dodavatelského řetězce. V poslední sledované oblasti se společnosti METRO Group daří zaujmout
a následně udržet talentované zaměstnance.

METRO je mezinárodní lídr, který se specializuje na velkoobchodní a maloobchodní prodej potravin. Společnost je zastoupená v 35 zemích a celosvětově zaměstnává 150 000 lidí. Ve finanční roce 2015/16 METRO dosáhlo prodejů ve výši 37 mld. EUR. Zaměřuje se na poskytování služeb odpovídajících specifickým potřebám velkoobchodních i maloobchodních zákazníků, a to na regionální i mezinárodní úrovni. Prostřednictvím svých obchodních značek METRO Cash & Carry, Real, služeb přímé distribuce a digitálních iniciativ METRO nastavuje standardy pro budoucnost: orientace na zákazníka, digitální řešení a udržitelné podnikání. Více informací naleznete na www.metroag.de

METRO/MAKRO Cash & Carry je zastoupeno ve 25 zemích, kde provozuje více než 750 samoobslužných velkoobchodů a zaměstnává 100.000 lidí.

Martina Suková

tel.:      +420 606 185 593