Nejštědřejším dárcem čerstvých potravin je velkoobchod MAKRO

Tisková zpráva, 3. 4. 2019

MAKRO oznamuje změny ve svém představenstvu

Novým CEO bude jmenován Belgičan Olivier Langlet

Olivier Langlet převezme pozici generálního ředitele MAKRO Cash & Carry ČR po Guillaume Chêne, který ze své funkce odstoupil ke konci března ze zdravotních důvodů. Olivier Langlet přichází do českého MAKRO z pozice výkonného ředitele METRO Cash & Carry Ukrajina.

Představenstvo MAKRO Cash & Carry ČR v brzké době doplní na pozici finanční ředitelky Amal Kaanane, která dříve působila v METRO Cash & Carry v Maroku, Maďarsku a Německu. Ředitelem nákupu se stal Martin Všetečka (dříve ředitel pro kanál cash&carry), komerčním ředitelem Jiří Nehasil (dříve ředitel pro přímou distribuci). Pětičlenné představenstvo doplňuje personální ředitelka Markéta Pavelková.

Společnost MAKRO Cash & Carry ČR prošla za posledních pět let úspěšnou změnou formátu na vícekanálovou distribuci, se kterou souvisí i stávající změny ve složení představenstva. Přerozdělení kompetencí souvisí s dovršením transformace.

METRO je mezinárodní lídr, který se specializuje na velkoobchodní a maloobchodní prodej potravin. Společnost je zastoupená v 35 zemích a celosvětově zaměstnává 150 000 lidí. Ve finanční roce 2015/16 METRO dosáhlo prodejů ve výši 37 mld. EUR. Zaměřuje se na poskytování služeb odpovídajících specifickým potřebám velkoobchodních i maloobchodních zákazníků, a to na regionální i mezinárodní úrovni. Prostřednictvím svých obchodních značek METRO Cash & Carry, Real, služeb přímé distribuce a digitálních iniciativ METRO nastavuje standardy pro budoucnost: orientace na zákazníka, digitální řešení a udržitelné podnikání. Více informací naleznete na www.metroag.de

METRO/MAKRO Cash & Carry je zastoupeno ve 25 zemích, kde provozuje více než 750 samoobslužných velkoobchodů a zaměstnává 100.000 lidí. V Čechách provozuje 13 velkoobchodních středisek pod značkou MAKRO.

Martina Suková

tel.:      +420 606 185 593