Konec prodeje vajec z klecového chovu

V METRO/MAKRO dobře víme, že kvalitní životní podmínky zvířat nejsou samozřejmostí a je potřeba bojovat za jejich zlepšování. Proto jsme v letošním roce aktualizovali většinu našich závazků udržitelného nákupu, včetně směrnice týkající se klecového chovu slepic, abychom zajistili transparentnost a kvalitu nejen pro naše zákazníky.

Společnost METRO/MAKRO se zavázala v České republice a na Slovensku prodávat do konce roku 2025 100 % vajec a tekutých vaječných produktů (melanží, žloutků a bílků) z jiného než klecového chovu, a to nejen pod vlastní značkou.

V České republice a na Slovensku směřujeme k naplnění tohoto závazku o jeden rok dříve, než udává novela zákona o ochraně zvířat. Už nyní si na našich prodejnách vyberete ze širokého sortimentu vajec z podestýlky, volného výběhu či ekologického zemědělství. Detailní informace o závazcích v jednotlivých zemích skupiny METRO a další informace jsou dostupné zde.

METRO je mezinárodní lídr, který se specializuje na velkoobchodní a maloobchodní prodej potravin. Společnost je zastoupená v 35 zemích a celosvětově zaměstnává 150 000 lidí. Ve finanční roce 2015/16 METRO dosáhlo prodejů ve výši 37 mld. EUR. Zaměřuje se na poskytování služeb odpovídajících specifickým potřebám velkoobchodních i maloobchodních zákazníků, a to na regionální i mezinárodní úrovni. Prostřednictvím svých obchodních značek METRO Cash & Carry, Real, služeb přímé distribuce a digitálních iniciativ METRO nastavuje standardy pro budoucnost: orientace na zákazníka, digitální řešení a udržitelné podnikání. Více informací naleznete na www.metroag.de

METRO/MAKRO Cash & Carry je zastoupeno ve 25 zemích, kde provozuje více než 750 samoobslužných velkoobchodů a zaměstnává 100.000 lidí.

Kateřina Čajanková

tel.: +420 774 105 612