MAKRO bude mít na Velikonoční pondělí zavřeno

Velkoobchod MAKRO bude mít na Velikonoční pondělí zavřeno, chce dopřát zaměstnancům odpočinek

Běžnou otevírací dobu mohou zákazníci využít na Velký pátek a také o velikonočním víkendu. Na Velikonoční pondělí zůstanou brány velkoobchodu zavřené. Řetězec se tak rozhodl v reakci na současnou situaci a chce dopřát svým zaměstnancům prostor pro odpočinek.

„Ačkoliv máme jako velkoobchod výjimku ze zákona a můžeme mít otevřeno, rozhodli jsme se na Velikonoční pondělí tak neučinit. Všichni naši zaměstnanci v posledních týdnech pracovali na absolutní maximum a podávali v práci neuvěřitelné výkony. Chceme jim dopřát odpočinek,“ říká Romana Nýdrle, manažerka komunikace a zároveň dodává, že zaměstnanci za velké pracovní nasazení dostávají také bonusy v podobě voucherů na nákup potravin.

Během nadcházejících květnových svátků bude opět běžná provozní doba.

Datum

Otevírací doba

Velký pátek, 10. dubna

sobota 11. dubna

neděle 12. dubna

Velikonoční pondělí, 13. dubna

Zavřeno

Svátek práce, 1. května

Den vítězství, 8. května

Běžná otevírací doba, 7-22:00

METRO, mezinárodní velkoobchodní lídr, se specializuje na prodej potravinářského
a nepotravinářského sortimentu. Zaměřuje se na potřeby hotelů, restaurací a stravovacích zařízení (HoReCa) i nezávislých obchodníků. METRO má po celém světě 16 milionů zákazníků, kteří si mohou vybrat, zda budou zboží nakupovat v jednom z velkoformátových obchodů nebo online. Při objednávce zboží online si mohou své nákupy vyzvednout v obchodě nebo nechat doručit. METRO využívá digitálních řešení, čímž podporuje konkurenceschopnost podnikatelů a přispívá tak ke kulturní rozmanitosti v oblasti pohostinství
a maloobchodu. Klíčovým pilířem podnikání společnosti METRO je udržitelnost, kde podle indexu Dow Jones zastupuje pozici evropského lídra.

METRO/MAKRO Cash & Carry je zastoupeno ve 34 zemích a zaměstnává více než 100 000 lidí. Ve finančním roce 2018/19 dosáhla společnost METRO obratu 27,1 miliardy EUR. V říjnu 2019 podepsala společnost METRO AG dohodu o prodeji většinového podílu v čínské společnosti METRO. V září 2018 zahájila společnost METRO proces odprodeje potravinového maloobchodního řetězce Real se svými 34 000 zaměstnanci. Více informací naleznete na www.metroag.de

Martina Suková

tel.: +420 606 185 593