Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Grilovací sezóna je tady!

banner-grilovani
 
TIP NA GRIL BONE-IN STEAK
Dnes Vám přinášíme širokou nabídku masa s kostí a praktické tipy na jeho přípravu. Na Vaše ochutnání čeká například kvalitní irské hovězí, telecí tomahawk či vyzrálý hovězí T-bone.

 

Naše tipy!

  • Stáří masa si můžete ověřit jednoduchou zkouškou: zatlačte do něj prstem, a pokud ve svalovině nezůstane důlek, nejde o správně vyzrálé a odleželé maso.
  • Vynikající výraznou chuť steaků s kostí stačí zlehka podpořit solí a pepřem.
  • Tato masa nejlépe vyniknou na grilu při rychlé tepelné úpravě na pánvi, díky které zůstane maso krásně šťavnaté.

t-bone-steak
T-bone steak
T-bone je prvotřídním řezem s kostí, na které se nachází část svíčkové a nízkého roštěnce. Kombinace těchto dvou jedinečných druhů masa ho řadí k tomu nejlepšímu, co si můžete z nabídky steaků vybrat na Váš stůl.
teleci-tomahawk
Naše značka METRO CHEF splňuje přísnou normu IFS. Značka METRO CHEF přináší praktická velká i malá balení tak, aby se nanejvýš přizpůsobila Vašim potřebám.
 
TIP NA GRIL TENDERLOIN
V dnešním díle se nechte inspirovat oblíbeným kvalitním masem – hovězí svíčkovou – a zjistěte, jak si ji doma můžete připravit snadno, rychle a hlavně chutně.

 

Naše tipy!

  • Maso na steaky neomývejte, naporcujte ho na 5 cm silné plátky a před tepelnou úpravou je nenaklepávejte.
  • Propečení doporučujeme medium rare, delší tepelná úprava masu spíše škodí, vzhledem k nízkému podílu tuku se snadno vysuší.
  • K přípravě svíčkové není třeba marinád, neboť ty zbytečně přebijí chuťové přednosti masa.
tenderloin-krava
Tenderloin steak
Tenderloin steak, u nás známý spíše jako hovězí svíčková, je libové a křehké maso, které je považováno
za nejexkluzivnější část hovězího. Hovězí svíčková
je ideální volbou na minutky. Pro přípravu šťavnatého steaku si vystačíte s těmi nejzákladnějšími ingrediencemi – máslem, solí a pepřem.
metro-chef-tenderloin
Naše značka METRO CHEF Značka METRO CHEF Vám přináší ty pravé ingredience pro Vás a Vaše blízké. Při zpracování veškerého masa dbáme na vysokou kvalitu.
 
TIP NA GRIL BURGERY
Připravte si doma či venku na grilu ty nejšťavnatější burgery. V dnešním díle Tipu na gril vám představíme ta nejlepší masa a poradíme, jak na opravdu poctivé burgery.

 

Naše tipy!

  • Namelte si maso sami doma či si ho nechte namlít řezníkem, abyste vždy věděli, z jakého masa svůj hamburger připravujete.
  • Maso namelte na středně hrubo a pokud je maso dostatečně kvalitní, není potřeba ho kořenit.
  • Nejlepší burgery si uděláte z masa z mladých býčků, které se nechá 14 dní vyzrát.

burgery-krava
Hovězí krk
Nejčastěji používanými masy na přípravu burgerů jsou šťavnatý chuck roll a hovězí roštěná. Šťavnatý burger si však můžete připravit také z hovězího krku, podplečí či plece – jde totiž o maso s tukem, který je nositelem chutí a zasluhuje se o šťavnatost masa.
Ideální poměr je 80 % masa a 20 % tuku.

burgery-metro-premium
Naše značka METRO PREMIUM vám přináší prémiové, šťavnaté maso na burgery z francouzského hovězího plemene Charolais, které obsahuje 99,5% masa, 1% soli a 1% koření. Tento výrobek je charakteristický vysokou kvalitou splňující přísné požadavky.
 
TIP NA GRIL CHUCK ROLL & BRISKET
Dnes v hlavní roli: chuck roll a brisket, oblíbené kousky masa s výrazným mramorováním, které si doma připravíte na stovky způsobů.

 

Naše tipy!

  • Chuck roll je skvělou volbou pro přípravu šťavnatých burgerů, maso stačí nahrubo namlít, osolit, opepřit a pro větší šťavnatost přidat hovězí lůj.
  • Prémiové vyzrálé chuck roll řezy, jako např. angus a wagyu, se dokonale hodí na přípravu steaků na grilu.
  • Brisket je skvělou volbou pro přípravu silných vývarů, využít lze i k přípravě rolád.

huck-roll
Chuck roll & Brisket steak
Chuck roll najdete mezi hovězím krkem a vysokým roštěncem. Jde o jemné šťavnaté maso vyznačující se výraznou chutí. Má širokou škálu kuchyňského zpracování – můžete ho dusit, péct, namlít či si z něj udělat minutku. Brisket (viz obr.) či hovězí hrudí naleznete v oblasti pod prvními pěti žebry a hodí se pro pomalé pečení a vaření.
hovezi-chuck-roll
Naše značka METRO CHEF splňuje přísnou normu IFS,
a přináší Vám tak širokou škálu těch nejkvalitnějších ingrediencí pro Vaši vášeň.
 
TIP NA GRIL RACKS
Dnes Vám tip na gril přináší výběr z toho nejkvalitnějšího masa z hřbetu. Ať už holdujete vepřovému, telecímu, či jehněčímu, u nás si díky bohaté nabídce vždy vyberete to pravé maso na Váš stůl.

 

Naše tipy!

  • Osobitá chuť jehněčího snese výraznější aromatické koření. Skvělou volbou jsou česnek a rozmarýn, výborně poslouží také tymián, šalvěj, petržel, majoránka či máta.
  • Telecí hřebínek nebo také „french rack of veal“ je delikatesa, která se skvěle hodí na sváteční grilování – kost a pojiva zaručí pečeni plnou chuť a jedinečnou šťavnatost.
  • Vyzkoušejte skvělou chuť vepřového hřebínku například na kysaném zelí a cibuli s bramborovým knedlíkem.

 

racks
Jehněčí hřbet
Jehněčí hřbet dělíme na dvě části – přední se žebírky a zadní bez žeber se svíčkovou a jemným pruhem svaloviny (ledvinka). Maso ze hřbetu má růžovou
až červenou barvu, má jemnou strukturu a nízký obsah tuku. Povrch pokrývají tenké blány. Hřbet s ponechanými žebry je ideální k pečení a grilování, vykostěný se pak skvěle hodí na přípravu rolády.
racks-metro-chef

Naše značka METRO CHEF splňuje přísnou normu IFS
a je pro ni zásadní jasná dohledatelnost původu masa. Proto u našich produktů dohledáte původ až k farmáři.


Telecí tomahawk

Tipy ze sortimentu

 
TIP NA GRIL PICANHA & RUMP STEAK
Přijďte na chuť kvalitním steakům nejvyšší kvality. V dnešním Tipu na gril vám přinášíme jen ten nejlepší výběr vyzrálého hovězího masa z různých koutů světa.

 

Naše tipy!

  • Maso je před přípravou potřeba nechat alespoň hodinu vydýchat při pokojové teplotě.
  • Na povrchu rump steaku se může nacházet slabá vrstva tuku, tu je třeba před tepelnou úpravou na několika místech naříznout, aby se steak nekroutil.
  • Picanha se nejčastěji připravuje vcelku na grilu či v troubě s tukovou vrstvou směrem dolů.

 

picanha-kravicka
Picanha & Rump steak Rump steak
Se krájí z vykoštěné horní části hovězí kýty a poskytuje skvělé libové maso na gril či k pozvolnému dušení. Picanha pochází z květové špičky hovězí kýty a je jedením z nejpopulárnějších a nejčastěji připravovaných steaků v Jižní Americe. Tam se připravuje například na grilu, napíchaný na grilovacích jehlicích. Takto připravené hovězí se nazývá churrasco.

picanha-metro-chef
Naše značka METRO CHEF Hovězí METRO Chef pochází od nejlepších chovatelů dobytka. Jeho staření probíhá mokrou formou ve vakuu minimálně 30 dní, abyste si vždy mohli dopřát kvalitní vyzrálé maso.

 

Hovězí zadní Rump Grande

Tipy ze sortimentu

Recepty na gril:
 
TIP NA GRIL RIB EYE STEAK
Dnešní díl vám přináší vyhlášenou šťavnatou pochoutku, která nepotřebuje marinády, omáčky ani dochucovadla - na její přípravu Vám bohatě postačí sůl, pepř a olivový olej.

 

Naše tipy!

  • Rib eye steaky jsou po obvodu lemovány tukem, který zajišťuje, že maso zůstane po tepelné úpravě dokonale šťavnaté - proto také bývají označovány za nejšťavnatější steaky!
  • Vysoká roštěná je skvělá na přípravu steaků a minutek, nejlépe vynikne na grilu, hodí se ale i na pomalé pečení.
  • Nejlépe si rib eye steak vychutnáte propečený na medium rare.

 

rib-eye-kravicka
Rib eye steak
Označuje vysokou roštěnou s malou části flanku, která masu dodává ještě výraznější chuť. Naše maso z irských plemen Angus či Hereford zraje 28 dní ve speciálních komorách s himálajskou solí a je mu věnována skutečně osobní péče. Objednat si můžete i celé části - vysokou roštěnou s kostí, tomahawk, picanhu či vyzrálou svíčkovou
rib-eye-metro-chef
Naše značka METRO Chef splňuje přísnou normu IFS. Maso prochází vždy řádnou kontrolou kvality, aby se na Váš stůl dostalo to nejčerstvější maso prémiové chuti i kvality.

 

Hovězí vysoká roštěná chlazená

Tipy ze sortimentu

 
TIP NA GRIL STRIPLOIN STEAK
Přijďte na chuť jemně mramorovanému masu s vynikající chutí a připravte si doma libový steak za pár minut.

 

Naše tipy!

  • Čím vyšší tukové krytí roštěná má, tím lépe! Díky němu si maso zachovává jedinečnou šťavnatost a výraznou chuť.
  • Oblíbenou přípravou striploin steaků je minutkové zpracování v podobě silnějších steaků.
  • Maso z roštěnce se hodí na celou řadu úprav - můžete ho pozvolna péct nebo z něj připravit výtečný roastbeef.

 

image-striploin
Striploin steak
Nebo také roštěná se řeže z nízkého roštěnce, který je výjimečný svým nízkým obsahem tuku - obsahuje ho pouze 10 %. Jde tedy o kvalitní libové maso podobné svíčkové, od které se liší typickým tukovým krytím a tím, že ho lze krájet na silnější řezy.
striploin
Naše značka METRO Chef splňuje přísnou normu IFS. Dáváme důraz nejen na kvalitu potravin, ale také na šťavnatou chuť. Díky tomu si můžete připravit měkká chutná masa, a dopřát si tak šťavnatý zážitek.

 

Hovězí roštěná bez řetízku

Tipy ze sortimentu

 
TIP NA GRIL FLANK & FLAP STEAK
Už jste ochutnali kvalitní vyzrálé maso z hovězího pupku? Zapojte ho do svého jídelníčku a zjistěte, proč jsou tyto řezy ve světě tak populární.


Naše tipy!

  • Vybírejte vždy kvalitní a řádně vyzrálé maso – nejlepší FLANK & FLAP steaky poznáte podle jasně červené barvy.
  • Flap i flank se nejčastěji připravují na rozpáleném grilu v celku a poté se krájejí na plátky, skvěle chutnají i smažené, pečené nebo dušené.
  • S klasickou úpravou nikdy neuděláte chybu – FLANK & FLAP steaky si vystačí jen se solí a pepřem. Pokud si potrpíte
    na marinády, doporučujeme vyzkoušet medovou či BBQ marinádu.

image
FLANK & FLAP steak
Pod názvem flank steak se skrývá po česku „pupek“ – dlouhý plochý libový plátek masa ze spodních břišních svalů. Flap steak je pak steakový řez pocházející přímo ze spodního roštěnce. Řeže se ze šikmého břišního svalu a hodí se na gril, ale také na přípravu masových rolád a fajitas.
Naše značka METRO Chef Vám přináší širokou škálu potravin, u nichž vždy dbáme na vysokou kvalitu splňující přísnou normu IFS, abyste si vždy mohli dopřát to nejlepší.


Flank steak METRO Chef, původ irsko

Tipy ze sortimentu