Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Grilovací sezóna je tady!

banner-grilovani
 
TIP NA GRIL PICANHA & RUMP STEAK
Přijďte na chuť kvalitním steakům nejvyšší kvality. V dnešním Tipu na gril vám přinášíme jen ten nejlepší výběr vyzrálého hovězího masa z různých koutů světa.

 

Naše tipy!

  • Maso je před přípravou potřeba nechat alespoň hodinu vydýchat při pokojové teplotě.
  • Na povrchu rump steaku se může nacházet slabá vrstva tuku, tu je třeba před tepelnou úpravou na několika místech naříznout, aby se steak nekroutil.
  • Picanha se nejčastěji připravuje vcelku na grilu či v troubě s tukovou vrstvou směrem dolů.

 

picanha-kravicka
Picanha & Rump steak Rump steak
Se krájí z vykoštěné horní části hovězí kýty a poskytuje skvělé libové maso na gril či k pozvolnému dušení. Picanha pochází z květové špičky hovězí kýty a je jedením z nejpopulárnějších a nejčastěji připravovaných steaků v Jižní Americe. Tam se připravuje například na grilu, napíchaný na grilovacích jehlicích. Takto připravené hovězí se nazývá churrasco.

picanha-metro-chef
Naše značka METRO CHEF Hovězí METRO Chef pochází od nejlepších chovatelů dobytka. Jeho staření probíhá mokrou formou ve vakuu minimálně 30 dní, abyste si vždy mohli dopřát kvalitní vyzrálé maso.

 

Hovězí zadní Rump Grande

Tipy ze sortimentu

Recepty na gril:
 
TIP NA GRIL RIB EYE STEAK
Dnešní díl vám přináší vyhlášenou šťavnatou pochoutku, která nepotřebuje marinády, omáčky ani dochucovadla - na její přípravu Vám bohatě postačí sůl, pepř a olivový olej.

 

Naše tipy!

  • Rib eye steaky jsou po obvodu lemovány tukem, který zajišťuje, že maso zůstane po tepelné úpravě dokonale šťavnaté - proto také bývají označovány za nejšťavnatější steaky!
  • Vysoká roštěná je skvělá na přípravu steaků a minutek, nejlépe vynikne na grilu, hodí se ale i na pomalé pečení.
  • Nejlépe si rib eye steak vychutnáte propečený na medium rare.

 

rib-eye-kravicka
Rib eye steak
Označuje vysokou roštěnou s malou části flanku, která masu dodává ještě výraznější chuť. Naše maso z irských plemen Angus či Hereford zraje 28 dní ve speciálních komorách s himálajskou solí a je mu věnována skutečně osobní péče. Objednat si můžete i celé části - vysokou roštěnou s kostí, tomahawk, picanhu či vyzrálou svíčkovou
rib-eye-metro-chef
Naše značka METRO Chef splňuje přísnou normu IFS. Maso prochází vždy řádnou kontrolou kvality, aby se na Váš stůl dostalo to nejčerstvější maso prémiové chuti i kvality.

 

Hovězí vysoká roštěná chlazená

Tipy ze sortimentu

 
TIP NA GRIL STRIPLOIN STEAK
Přijďte na chuť jemně mramorovanému masu s vynikající chutí a připravte si doma libový steak za pár minut.

 

Naše tipy!

  • Čím vyšší tukové krytí roštěná má, tím lépe! Díky němu si maso zachovává jedinečnou šťavnatost a výraznou chuť.
  • Oblíbenou přípravou striploin steaků je minutkové zpracování v podobě silnějších steaků.
  • Maso z roštěnce se hodí na celou řadu úprav - můžete ho pozvolna péct nebo z něj připravit výtečný roastbeef.

 

image-striploin
Striploin steak
Nebo také roštěná se řeže z nízkého roštěnce, který je výjimečný svým nízkým obsahem tuku - obsahuje ho pouze 10 %. Jde tedy o kvalitní libové maso podobné svíčkové, od které se liší typickým tukovým krytím a tím, že ho lze krájet na silnější řezy.
striploin
Naše značka METRO Chef splňuje přísnou normu IFS. Dáváme důraz nejen na kvalitu potravin, ale také na šťavnatou chuť. Díky tomu si můžete připravit měkká chutná masa, a dopřát si tak šťavnatý zážitek.

 

Hovězí roštěná bez řetízku

Tipy ze sortimentu

 
TIP NA GRIL FLANK & FLAP STEAK
Už jste ochutnali kvalitní vyzrálé maso z hovězího pupku? Zapojte ho do svého jídelníčku a zjistěte, proč jsou tyto řezy ve světě tak populární.


Naše tipy!

  • Vybírejte vždy kvalitní a řádně vyzrálé maso – nejlepší FLANK & FLAP steaky poznáte podle jasně červené barvy.
  • Flap i flank se nejčastěji připravují na rozpáleném grilu v celku a poté se krájejí na plátky, skvěle chutnají i smažené, pečené nebo dušené.
  • S klasickou úpravou nikdy neuděláte chybu – FLANK & FLAP steaky si vystačí jen se solí a pepřem. Pokud si potrpíte
    na marinády, doporučujeme vyzkoušet medovou či BBQ marinádu.

image
FLANK & FLAP steak
Pod názvem flank steak se skrývá po česku „pupek“ – dlouhý plochý libový plátek masa ze spodních břišních svalů. Flap steak je pak steakový řez pocházející přímo ze spodního roštěnce. Řeže se ze šikmého břišního svalu a hodí se na gril, ale také na přípravu masových rolád a fajitas.
Naše značka METRO Chef Vám přináší širokou škálu potravin, u nichž vždy dbáme na vysokou kvalitu splňující přísnou normu IFS, abyste si vždy mohli dopřát to nejlepší.


Flank steak METRO Chef, původ irsko

Tipy ze sortimentu


! ZA 14 DNÍ SE MŮŽETE TĚŠIT NA RACKS !