Bejlík z husích prsou, vařené brambory, řepné zelí

Doba přípravy4 hodiny + příprava zelí 45 minut
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso a šťáva:
3000g
Husí prsa s kůží
90g
Česnek český
80g
Zázvor čerstvý
200g
Husí sádlo
300g
Cibule žlutá
20g
Sůl kamenná
50g
Máslo 82%
1000g
Zeleninový vývar, vlastní výroba
Zelí z řepy:
1500g
Červená řepa
150g
Slanina bez kůže
120g
Cibule žlutá
50g
Med květový
80g
Ocet vinný, červený
10g
Sůl kamenná
200g
Zeleninový vývar (domácí výroba)
1500g
MCH Brambory vařené
50g
MCH Pažitka čerstvá
200g
FL Máslo 82%
Jedlé květy

Postup přípravy

Naložení masa (cca 12 hodin):
Den předem protkneme po vlákně husí prsa s kůží kousky zázvoru a stroužky česneku. Necháme v lednici 12 hodin odležet.
Příprava masa (cca 4 hodiny):
Druhý den osmahneme na sádle do růžova nadrobno nakrájenou cibulku a pak ji zalijeme vývarem. Tučnou část husích prsou nakrojíme na kostičky, aby se z nich lépe vypékal tuk. Prsa pozvolna opékáme na pánvi ze všech stran, nejprve je opékáme kůží dolů. Následně je přidáme k cibulce s vývarem, přidáme stroužky česneku, zbylé sádlo a dáme do trouby. Pozvolna pečeme pod pokličkou doměkka při teplotě 120 °C asi 3 hodiny. Jakmile jsou prsa měkká, maso i stroužky česneku vyjmeme a šťávu svaříme na minimum, přecedíme a zjemníme studenými kostičkami vychlazeného másla.
Příprava zelí z červené řepy (cca 45 minut):
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na nudličky a roztavíme dosklovata, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a zpěníme ji doměkka. Přidáme řepu, sůl, trochu zeleninového vývaru a dusíme pozvolna pod pokličkou „na skus“. Občas zelí promícháme a nakonec dochutíme medem a vinným červeným octem.
Příprava brambor (cca 15 minut):
Vařené brambory vyjmeme ze sáčku, propláchneme v dostatečném množství vody a necháme v děrované gastronádobě okapat. Před servírováním je vložíme do konvektomatu a upravujeme v programu „vaření v páře“ (cca 10 minut – délka ohřevu závisí na množství připravovaných brambor). Při servírování je doplníme máslem a najemno nakrájenou pažitkou.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na drůbeží maso

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je