Hovězí burger s hranolky
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
2000g
Hovězí maso, přední krk (200g na 1 burger)500g
Brioche bulky150g
Cibule červená40g
Olej rostlinný5g
Cukr krupice1g
Sůl kamenná400g
Slanina anglická400g
Sýr cheddar200g
Okurka sterilovaná400g
Rajče120g
Salát hlávkový300g
Majonéza400g
Kečup1000g
METRO Chef bramborové hranolky500g
Olej na smaženíPostup přípravy
Příprava masa (cca 7 minut):
Jednotlivé porce burgeru vložíme na dobře předehřátou pánev s malým množstvím oleje a opékáme z obou stran do stupně propečenosti medium až medium rare. Poté ho necháme odpočinout na teplém místě (cca 60°C cca 4 minuty). Na teplý burger přeložíme plátek sýra a necháme pod salamandrem zapéci.
Příprava doplňků (cca 20 min.):
Cibuli oloupeme nakrájíme na nudličky a orestujeme ji na oleji dosklovita (případně dosladíme a osolíme). Sterilované okurky naplátkujeme, hlávkový salát řádně v několikrát měněné vodě omyjeme a natrháme. Plátky slaniny opečeme dozlatova.
Servírování:
Obě poloviny opečené žemle namažeme. Tu spodní potřeme kečupem, vrchní majonézou. Na spodní část přeložíme cibuli a opečenou slaninu. Na teplý opečený burger přeložíme plátek sýra, který zapečeme pod salamandrem. Na burger se sýrem aranžujeme plátky okurky, rajčete a následně natrhaný listový salát. Vše přiklopíme vrchní částí bulky potřenou majonézou.. Servírujeme s porcí usmažených bramborových hranolek.