Hovězí burger s hranolky

Hovězí burger s hranolky
Doba přípravy30 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
2000g
Hovězí maso, přední krk (200g na 1 burger)
500g
Brioche bulky
150g
Cibule červená
40g
Olej rostlinný
5g
Cukr krupice
1g
Sůl kamenná
400g
Slanina anglická
400g
Sýr cheddar
200g
Okurka sterilovaná
400g
Rajče
120g
Salát hlávkový
300g
Majonéza
400g
Kečup
1000g
Bramborové hranolky
500g
Olej na smažení

Postup přípravy

Příprava masa (cca 7 minut):
Jednotlivé porce burgeru vložíme na dobře předehřátou pánev s malým množstvím oleje a opékáme z obou stran do stupně propečenosti medium až medium rare. Poté ho necháme odpočinout na teplém místě (cca 60°C cca 4 minuty). Na teplý burger přeložíme plátek sýra a necháme pod salamandrem zapéci.
Příprava doplňků (cca 20 min.):
Cibuli oloupeme nakrájíme na nudličky a orestujeme ji na oleji dosklovita (případně dosladíme a osolíme). Sterilované okurky naplátkujeme, hlávkový salát řádně v několikrát měněné vodě omyjeme a natrháme. Plátky slaniny opečeme dozlatova.
Servírování:
Obě poloviny  opečené žemle namažeme. Tu spodní potřeme  kečupem, vrchní  majonézou. Na spodní část přeložíme cibuli a opečenou slaninu. Na teplý opečený burger přeložíme plátek sýra, který zapečeme pod salamandrem. Na burger se sýrem aranžujeme  plátky okurky, rajčete a následně natrhaný listový salát. Vše přiklopíme vrchní částí bulky potřenou majonézou.. Servírujeme s porcí usmažených bramborových hranolek.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty ze zvěřiny
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je