Grilovaný halibut s asijskou zeleninou

Grilovaný halibut s asijskou zeleninou
Doba přípravy20 min
NáročnostLehká
Počet porcí6

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1300g
chlazený filet halibuta
50g
máslo (82%)
50g
sezamový olej
1g
kamenná sůl
300g
mrkev
500g
muškátová dýně
300g
zelená cuketa
200g
bílá cibule
50g
sezamový olej
5g
cukr krupice
50g
mungo klíčky
30g
čerstvý koriandr
10g
chilli čerstvé
220g
lehká, soy omáčka
100g
rybí omáčka

Postup přípravy

Příprava masa (cca 10 minut):
1) Chlazený filet nakrájíme na porce, přeložíme je na plato vyložené kuchyňským papírem, a necháme je odložené na pracovní desce. Neukládáme je do chladničky, aby maso nebylo přechlazené.
2) Halibuta opékáme na oleji pouze z jedné strany. Opékáme tu stranu, kde byla kůže.
3) Když vidíme, že se strana zabarvuje do zlatava, tak příkon tepla zmírníme na minimum a pozvolna dopékáme na pánvi do propečení bez otáčení.
4) Nakonec lehce osolíme a servírujeme opečenou stranou nahoru.   
Příprava zeleniny (cca 20 minut):
1) Očištěnou zeleninu nakrájíme na pravidelné, dlouhé nudličky. Cibuli nakrájíme na jemné výseče.
2) Na olivovém oleji si v pánvi postupně orestujeme zeleninu. Postupujeme od nejtvrdší k nejměkčí. V praxi nejdříve restujeme tvrdé zeleniny jako  jsou mrkev, dýně a jiné až po ty nejměkčí suroviny cibulka, kličky a bylinky.
3) V průběhu restování zeleninu ochutíme solí a cukrem soy omáčkou, a rybí omáčkou, sezamovým olejem. Tím zvýrazníme chuť a vůni restované zeleniny. Zeleninu restujeme "na skus".
Servírování:
Na střed talíře naaranžujeme nudličky orestované zeleniny, na které položíme porci opečeného halibuta, opečenou kůrčičkou navrch.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty s rybami
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je