druhy balení

Čtyři druhy balení

Pro masné produkty z naší výrobny v Kozomíně používáme čtyři způsoby balení. Jen tak mohou perfektně vyhovovat vašim potřebám a způsobům dalšího zpracování. O jaká balení se jedná?

VAKUUM

Maso se vloží do vakuovacího sáčku a pomocí vakuovacího stroje se z balení vysaje přebytečný vzduch. Okraje sáčku se následně zataví k sobě. Expirace je u balení ve vakuu cca 10 dní a více.

OCHRANNÁ ATMOSFÉRA

Maso se umístí do plastové vaničky, kterou naplníme plynem – jedná se o kombinaci kyslíku a oxidu uhličitého v poměru 80 : 20. Expirace masa baleného v ochranné atmosféře je cca 4–12 dní.

SKIN

Maso na tmavém tácku obtáhneme průhlednou fólií, která kopíruje tvar misky i řezu masa. Expirace masa baleného metodou „skin“ je cca 18 dní.

VOLNĚ LOŽENÉ MASO

Používá se pro objednávky většího množství masa. Maso uložíme do přepravky a překryjeme fólií. Na ni se umístí etiketa s potřebnými údaji. Expirace volně loženého masa je cca 8 dní.